Oferte Revelion Iordania 2024
pentru 2 adulti de la 1

Circuit Revelion Iordania 2024

 

Descoperiti ofertele noastre exceptionale de Revelion in Iordania

Iordania se remarca ca una dintre cele mai prietenoase tari din lume, oferind peisaje impresionante si o clima placuta. Aici, trecutul si prezentul se impletesc armonios, cu amprente ale mai multor civilizatii, cum ar fi misteriosii nabateeni, romanii, arabii si britanicii. Pe parcursul acestui tur, vei avea oportunitatea de a explora atractii turistice unice in lume, cum ar fi Petra, capitala enigmatica a nabateenilor, desertul Wadi Rum, cu peisaje ce par desprinse din alta lume, si Marea Moarta. Acest circuit ofera si doua minisejururi, unul la Marea Roșie si unul la Marea Moarta, unde te poti relaxa si te poti bucura de soare si plaja.

 

Te vei aventura intr-un tur al orasului Amman, capitala Iordaniei. Orasul este relativ tanar si emana o atmosfera relaxata specifica Orientului Mijlociu. Amman se intinde pe 19 dealuri la o altitudine de aproximativ 800 de metri si continua sa se dezvolte. In cadrul turului, vei explora Citadela, aflata pe cel mai inalt deal din oras, care adaposteste o colectie variata de cladiri din perioade istorice diferite, precum Templul lui Hercule, Palatul Umayad si o biserica bizantina. In apropierea imediata a Citadelei, vei vizita Amfiteatrul Roman. Urmatoarea oprire te va purta la Moscheea King Abdullah. Aceasta impresionanta cladire, finalizata in 1989 si dedicata bunicului regelui Hussein, se remarca prin frumusetea sa, inclusiv prin domul sau albastru, si poate gazdui pana la 7.000 de credinciosi.

 

Vei pleca catre Madaba, cunoscut pentru mozaicul bizantin din biserica Sfantului Gheorghe, care reprezinta harta Tarii Sfinte. La doar 10 km de Madaba se afla Muntele Nebo, un loc important din punct de vedere religios si istoric. Continuam cu o scurta oprire la Castelul Kerak, construit de cruciati, inainte de a ajunge in Aqaba, o statiune de pe malul Marii Rosii.

 

Ai o zi libera sa te bucuri de soare si de vremea placuta a statiunii de pe malul Marii Rosii. Poti vizita un fort mameluc din secolul al XVI-lea sau sa explorezi recifele de corali intr-o croaziera optionala cu pranz si snorkeling. Seara, te poti pregati pentru cina festiva de Revelion in hotel (bauturile nu sunt incluse).

 

Jeepul te va conduce prin minunatul desert Wadi Rum. Acolo, vei admira formatiunile stancoase uimitoare si vei face o scurta oprire la un cort beduin, unde te vor servi cu ceai si cafea. Te vei caza in corturi confortabile si vei savura o cina traditionala beduina numită "zarb", preparata in mod specific desertului.

 

Optional, poti alege o plimbare cu camila la rasaritul soarelui. Apoi, ne indreptam spre Petra, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Descoperita in 1812 de exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, cercetarile arheologice au inceput mult mai tarziu. Atingand apogeul dezvoltarii ca capitala a regatului nabateean in secolul al IV-lea î.Hr., Petra ramane o enigma. In 1985, Petra a fost inclusa pe lista UNESCO ca "una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii." In timpul vizitei noastre, vom explora principalele constructii din acest sit arheologic, inclusiv Tezaurul, Teatrul Roman, Mormintele Regale si Aleea Coloanelor. Vizita presupune mers pe jos pe teren accidentat, astfel ca nu este potrivita pentru cei cu dificultati in a parcurge distante lungi.

 

Vei pleca spre Marea Moarta. Aflata la 410 m sub nivelul marii, are un peisaj unic datorat apei extrem de sarate, care permite plutirea. Apa sarata si namolul terapeutic au beneficii pentru sanatate.

 

Poti opta pentru o excursie la Jerash si Betania. Betania din Iordania are o semnificatie spirituala ca posibil loc al botezului lui Isus. Jerash este un oras antic cu ruine romane bine conservate, unele dintre cele mai bine pastrate din afara Italiei. Jerash dateaza de acum 6500 de ani si a cunoscut o perioada de glorie in timpul stapanirii romane. Orasul a fost descoperit in secolul al XVII-lea de un explorator german si a fost restaurat pentru a dezvalui arhitectura romana.

vezi mai mult