Oferte Revelion Liban 2024

Circuit Revelion Liban 2024

 

Descoperiti ofertele noastre exceptionale de Revelion in Liban

O calatorie in Liban este o experienta captivanta pentru toate simturile. Exploreaza Beirut, savureaza delicatesele libaneze si vinurile excelente, calatoreste in timpul antichitatii, explorand orasele antice de pe tarmul marii si admira ruine romane impresionante.

Vei face un tur de oras Beirut si vei vizita Muzeul National. In centrul orasului, vei observa lucrarile de reconstructie a zonei comerciale si rezidentiale in stilul traditional al orasului. Te vei opri scurt pe Corniche Road, de-a lungul malului Marii Mediterane. De aici, vei urca spre promontoriul Beirutului, de unde vei admira vederi panoramice asupra golfului si celebrele stanci Pigeons Rock. Muzeul National, construit in 1937 gazduieste artefacte din intreg teritoriul Libanului.

Vei pleca spre Valea Bekaa. Vei vizita mai intai legendarul oras Baalbeck, cea mai importanta comoara din perioada romana. Complexul de temple este un important centru arheologic din Orientul Mijlociu. Vei vedea Templul lui Jupiter si Templul lui Bacchus. Templul lui Venus, construit in timpul lui Severus, este langa intrare. Baalbeck si structurile sale colosale sunt in Patrimoniul UNESCO, descrise ca unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura romana imperiala la apogeul sau. Vei continua cu vizita cramei Chateau Ksara, fondata de calugarii iezuiti in 1857. Urmatoarea vizita este la vechiul oras Anjar, in Patrimoniul UNESCO. Orasul a fost fondat de Califul Walid in secolul al VIII-lea.

Poti opta pentru o excursie in orasele Tir si Sidon, bogate in istorie si inca pastrand urme din vremurile glorioase. Tir este declarat Patrimoniu Universal de catre UNESCO datorita importantei sale istorice. Considerat una dintre cele mai vechi metropole din lume, a fost fondat in jurul anului 2750 i.Hr. Vei vizita ruinele orasului antic organizat in trei zone. Prima zona este vechiul oras fenician situat pe o insula. Iti continui calatoria spre alt oras fenician important: Sidon, cu castelul de pe mare si souk-urile animate. Vei vizita Templul Fenician al lui Echmoun in apropierea portii de nord a orasului. Orasul antic Sidon a fost infiintat in jurul anului 4000 i.Hr.

Vei merge spre nordul Libanului, unde vei vizita Valea Sfanta Qadisha, cunoscuta pentru peisajele sale montane spectaculoase si raul Qadisha mentionat in scripturi. Valea Qadisha este una dintre primele asezari crestine din lume. Vei vizita cea mai mare manastire, Deir Mar Antonios Qozhaya, locuita din Evul Mediu. Aici se gasesc resturile padurii seculare de cedri a Libanului, cu arbori de peste 1000 de ani. Cedrul este emblema Libanului si apare pe drapelul acestei tari. Vei vizita si muzeul dedicat scriitorului Gibran Khalil din satul sau natal, Bcharre.

Vei calatori spre Valea raului Nahr El Kalb, unde se afla stelele comemorative ce rezuma istoria Libanului, de la antichitate pana in prezent. Stelele comemorative sunt 20 de placi sculptate in stanca, marcate de evenimente istorice. Continua excursia cu vizita complexului Jeita, doua pesteri interconectate de 9 km in total. Apoi, vei urca pe varful Harissa cu telecabina pentru a vizita altarul si statuia Fecioarei Maria, aceasta protejeaza orasul Jounieh. La final, vei vedea Byblos, un oras fenician vechi de 7000 de ani, situat pe coasta Mediteranei. Byblos este strans legat de istoria si raspandirea alfabetului fenician, considerat precursorul alfabetului grec si, implicit, al alfabetului actual. Vei explora partea istorica a orașului și vei vizita vechiul souq intr-un tur pietonal.

Optional, poti alege o excursie la Tripoli pentru a vedea arhitectura mameluca si un souq traditional. Orasul are exemple de arhitectura din perioada cruciadelor si otomana. Vei vizita apoi Batroun. Acesta era un port aglomerat in perioada antica, dar a fost distrus de un cutremur in anul 551 d.Hr.

Vei merge in satul Deir el Qamar, o bijuterie a regiunii, fosta capitala a Emiratului Muntilor Libanului in secolele al XVI-lea si al XVIII-lea. Cu acoperisurile rosii, strazile incalcite si casele din piatra, satul emana farmecul vietii montane intr-un oras mic. Situat pe un deal, Palatul Beiteddine este una dintre principalele atractii din Muntii Chouf. Palatul ofera interioare somptuoase, colectie arheologica si privelisti frumoase. In apropiere, vei vizita Castelul Moussa, creat de vizionarul libanez Moussa Abdel Karim.

vezi mai mult