CIRCUIT MEXIC - Cele 5 civilizatii si orasele Zeilor 
Transport AVION | 15 zile, 13 nopti | de la 2.799 Euro/persoanaPRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

Mexico City - cea mai mare metropola din America de Nord
Basilica Santa Maria de Guadalupe, protectoarea Mexicului  - cel mai important loc de pelerinaj catolic din Mexic
Siturile arheologice Teotihuacan, Palenque, Uxmal, Chichen Itza
Veracruz - prima asezare spaniola din Mexic
Muzeul La Venta  din Villahermosa - singurul muzeu in aer liber din America Latina
Plimbare cu barca in Canionul Sumidero
Comunitatile indigene din San Juan Chamula si Zinacantan
Uimitoarele Cascade Aqua Azul
Cenota Ik-Kil  - una dintre cele mai frumoase cenote din Mexic


ITINERARIU: Mexico City - Orasul antic Teotihuacan - Santa Maria de Tonantzintla - Puebla de Los Angeles - Veracruz - Tlacotalpan - Villahermosa - Canionul Sumidero - San Cristobal de Las Casas - San Juan Chamula - Zinacantan - Cascadele Agua Azul - Palenque - Campeche - Uxmal - Merida - Chichen Itza - Cenota Ik-Kil - Cancun


PROGRAM:


24 noiembrie Bucuresti - Amsterdam - Mexico City
Mese incluse: cina

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 03:45 pentru imbarcare pe zborul  companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 05:45 si aterizare la Amsterdam la ora 07:45. Escala pana la ora 14:30, cand vom decola cu zborul KL685, care va ateriza in Mexico City la ora 19:35. Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel. Cocktail de bun venit si servirea cinei. Suntem in Mexico City (Ciudad de Mexico - spaniola), capitala Mexicului si cea mai mare metropola din America de Nord. Construit pe ruinele vechiului oras aztec Tenochtitlan, Mexico City este unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din America. Arhitectura coloniala, operele de arta iconice, bucataria picanta si un bogat patrimoniu cultural ofera vizitatorilor o gama nesfarsita de activitati care, cu siguranta, vor satisface orice apetit. Cazare Hotel Casa Blanca 4* sau similar Mexico City.


25 noiembrie Tur de oras Mexico City
Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata in intregime Turului de oras Mexico City, impreuna cu ghidul local. Prima oprire va fi la Muzeul National de Antropologie, unul dintre cele mai importante muzee din Mexic si America. Este conceput pentru a gazdui si expune mostenirea arheologica a popoarelor din Mezoamerica, precum si pentru a tine cont de diversitatea etnica actuala a tarii. Colectia Muzeului National de Antropologie este alcatuita din numeroase piese arheologice si etnografice din tot Mexicul. Unele dintre cele mai emblematice piese din colectie includ Piatra Soarelui - care este chiar inima muzeului -, capetele colosale ale culturii olmece, sculpturile monumentale Teotihuacan dedicate Zeilor Apei, mormantul lui Pakal, ofrande funerare de la Monte Alban, stelele de la Xochicalco, precum si un atlant toltec adus de la Tollan-Xicocotitlan si monolitul Tlaloc care pazeste intrarea in muzeu. Apoi ne vom indrepta catre Centrul Istoric, traversand celebra Paseo de Reforma, unde vom vizita El Zocalo, cunoscuta si sub numele de Plaza de la Constitucion, numita asa in onoarea Constitutiei din Cadiz adoptata in 1812; vom vedea panoramic Palatul National, sediul puterii executive federale din Mexic, apoi vom Catedrala Metropolitana a Adormirii Maicii Domnului, sediul Arhidiocezei Romano Catolice din Mexic (vizite exterioare). Ne vom plimba de-a lungul Strazii Francisco I. Madero, una dintre cele mai populare si mai aglomerate artere inca din vremurile coloniale si una dintre primele strazi ale noului oras spaniol construit pe ruinele capitalei aztece Tenochtitlan. Dupa servirea pranzului la un restaurant local, vom vizita Palacio de Bellas Artes - centrul activitatilor artistice si culturale din Mexic si una dintre cele mai proeminente cladiri din tara. Fiti uimiti de palatul din marmura alba si de picturile murale de la etajele superioare. Intoarcere la hotel. Cazare Hotel Casa Blanca 4* Mexico City sau similar.


26 noiembrie Mexico City - Teotihuacan
Mese incluse: mic dejun, cina

Mic dejun. Dupa micul dejun vom vizita orasul antic Teotihuacan, situat la aproximativ 65 km nord de Mexico City, care a fost odata cel mai mare oras din America. Teotihuacan este numele pe care aztecii l-au dat acestui oras atunci cand l-au descoperit, dar numele sau original ramane un mister, deoarece atunci cand au gasit orasul fusese deja abandonat de fondatorii sai. Aztecii au crezut ca nu este posibil ca oamenii sa fi construit astfel de structuri grandioase, asa ca l-au numit Orasul Zeilor. Urcand piramida veti avea o vedere incredibila asupra intregii zone (urcarea pe piramida, va fi supusa permiterii autoritatilor) de la Ciudadela, in partea stanga, pana la Piramida Lunii, in partea dreapta. Apoi, ne vom indrepta spre cel mai important loc de pelerinaj catolic din Mexic: Basilica Santa Maria de Guadalupe, protectoarea Mexicului. Acest altar a fost construit pentru a comemora aparitia Fecioarei Maria lui Juan Diego, un taran aztec. Intoarcere in Mexico City. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Casa Blanca 4* Mexico City sau similar.


27 noiembrie Mexico  City - Santa Maria de Tonantzintla - Puebla de Los Angeles - Veracruz
Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Ne vom indrepta catre unul dintre orasele Mexicului cu cel mai mare patrimoniu cultural:  Puebla de los ngeles (Puebla Orasul ingerilor).  Mai intai vom face o oprire in San Andres Cholula, unde vom vizita Biserica Santa Maria de Tonantzintla; aceasta biserica unica combina doua interpretari religioase care coexista (indigena si crestina) si este considerata cea mai reprezentativa biserica a artei baroce indigene. Apoi vom continua calatoria catre Puebla, unde vom putea admira Catedrala, un amestec minunat de stiluri baroc, renascentist si neoclasic, construita in forma de cruce. Altarul central a fost construit intr-o forma octogonala, in timp ce celelalte 4 altare sunt orientate in directia punctelor cardinale, iar clopotnitele sale sunt cele mai mari din Mexic. Vom vedea apoi Capela Rosario, care la vremea sa a fost considerata una dintre cele 8 minuni ale lumii. Pasiti in capela pentru a vedea o statuie a Fecioarei Rozariului, inconjurata de numerosi sfinti, ingeri si martiri. La sfarsitul turului vom vizita Piata Centrala a orasului (El Zocalo), in centrul careia se afla fantana decorativa San Miguel Arcangel, apoi ne vom plimba pe strazile si aleile pietruite din Centrul Istoric, pentru a descoperi fatade artistice alaturi de repere coloniale glorioase. Dupa ce vom servi pranzul la un restaurant local, calatoria noastra va continua catre Veracruz, orasul port din Golful Mexic. Transfer la hotel. Cazare Hotel Fiesta Inn Boca Del Rio 3*superior Veracruz sau similar. 


28 noiembrie Veracruz- Tlacotalpan - Villahermosa 
Mese incluse: mic dejun, cina

Mic dejun. Dimineata vom explora orasul Veracruz, prima asezare spaniola din Mexic. Cuceritorul spaniol, Hernan Cortes, a debarcat pentru prima data aici in 1519 si, nu dupa mult timp, Veracruz a devenit baza de la care spaniolii au cucerit Mexicul. Vom descoperi frumusetea acestui orasul colonial, intr-un tur panoramic interesant care imbina istoria, cultura, atractiile naturale si cladirile istorice, cum ar fi faimoasa cetate spaniola San Juan de Ullua. Continuam calatoria catre orasul Tlacotalpan. Tlacotalpan a fost declarat Patrimoniul Cultural al Omenirii de catre UNESCO pentru peisajul sau frumos, stilul Tlacotalpan, obiectele de artizanat si cele mai frumoase si traditionale vesminte si arhitectura care se gasesc in stat. Exista, de asemenea, un Centru Cultural Public, care releva viata celebrului compozitor din Veracruz, Agustin Lara si gazduieste o expozitie permanenta a artistului impresionist Alberto Fuster, ale carui lucrari includ Seria Rebel, Hristos pe cruce, Sfantul Sebastian y Prometheus. Ne vom indrepta catre Villahermosa, unde vom innopta. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Hampton Inn by Hilton 4* Villahermosa sau similar. 


29 noiembrie Villahermosa - Canionul Sumidero - San Cristobal de Las Casas
Mese incluse: mic dejun, cina

Mic dejun. Inainte de a ne indrepta catre urmatoarea destinatie a calatoriei noastre, vom vizita Muzeul La Venta - singurul muzeu in aer liber din America Latina, care gazduieste una dintre cele mai mari colectii de piese apartinand culturii olmece, descoperite in orasul prehispanic La Venta. Muzeul are o suprafata de 6,8 hectare in care este expusa o colectie de 33 de monumente arheologice, inclusiv altare, stele, capete colosale si 33 de monoliti datand din 1300 pana in 200 i.Hr., acompaniate de 421 de specii de fauna vie, inclusiv mamifere, pasari si reptile, pe langa flora reprezentativa a acestei regiuni tropicale. In continuare vom experimenta frumusetea naturala a Mexicului in toata splendoarea sa vizitand uimitorul Canion Sumidero. Pe masura ce ne vom apropia, ne vom bucura de vederea panoramica a canionului, descoperind in acelasi timp marea diversitate a florei si faunei care il locuieste. Turul continua cu o plimbare cu barca, in timp ce vom admira imensul Canion Sumidero dintr-o alta perspectiva. Dupa ce ati admirat acest peisaj natural uimitor, vom calatoriti catre frumosul oras colonial San Cristobal de Las Casas, fondat in 1528 de capitanul Diego de Mazariegos. Aici, scufundati-va in istoria si cultura mexicana, explorand cele mai pitoresti colturi ale acestui oras colonial care va vor taia respiratia. Aveti restul zilei libere pentru a va bucura de oras in ritmul propriu si relaxati-va in acest loc magic inconjurat de munti si natura. Servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Mansion Del Valle 4* San Cristobal de Las Casas sau similar. 


30 noiembrie San Cristobal de las Casas - San Juan Chamula - Zinacantan
Mese incluse: mic dejun, cina

Mic dejun. Astazi  vom explora comunitatile indigene din San Juan Chamula si Zinacantan intr-un tur cultural al regiunii Chiapas. Asteptati-va sa vedeti o lume total diferita de orice v-ati astepta intr-o tara dezvoltata. Veti vedea barbati si femei lucrand campurile folosind unelte rudimentare. Ca si alte comunitati indigene din aceasta regiune, localnicii pot fi identificati prin hainele pe care le poarta: in acest caz, predomina violetul si rozul distinctiv. Toate hainele pe care le poarta sunt realizate manual la nivel local. Lana de pe oi, curatarea, colorantii si tricotarea sunt toate obtinute in casa: nimic nu este achizitionat extern. Oile sunt sacre aici: sunt tratate, protejate si jelite ca orice alt membru al familiei. Locuitorii tin foarte mult la viata lor privata, nu tolereaza oamenii care le fac poze. Prima oprire va fi in enigmaticul si frumosul oras indigen San Juan Chamula, unde traieste o comunitate Maya-Tzotzil guvernata de propriile obiceiuri si traditii. Nu exista politie sau armata in sat - legea este impusa de barbati imbracati in veste de forfecare care tin un bat mare de lemn in mana. Chiar si timpul aici este diferit: Chamulas ignora fusurile orare mexicane in favoarea propriilor fusuri orare. Apoi vom ajunge la comunitatea pitoreasca din Zinacantan ( Valea Liliecilor). Aici vom explora cultura si traditiile bogate ale comunitatii si vom admira mestesugurile si textilele lor impresionante lucrate manual. De la piata vibranta la casele lor colorate, Zinacantan este un loc care va va fascinati si va va inspira sa descoperiti si mai multe despre bogatia culturii mexicane. Intoarcere in San Cristobal de las Casas si servirea cinei la un restaurant local. Cazare Hotel Mansion Del Valle 4* San Cristobal de Las Casas sau similar.  


01 decembrie Cascadele Agua Azul - Palenque
Mese incluse: mic dejun, cina

Mic dejun. Ne vom indrepta catre faimoasele si spectaculoasele Cascade Agua Azul, unde veti avea ocazia sa  sa inotati, sa admirati si sa faceti cele mai bune fotografii ale acestui peisaj uimitor. Culoarea sa turcoaz impresionanta si cantitatea mare de vegetatie care o inconjoara va vor lasa fara suflare. Daca timpul permite, vom face o scurta oprire si la Misol-Ha, o cascada impunatoare de peste 25 de metri inaltime, apoi vom calatori catre Palenque. Servirea cinei.  Cazare Mision Palenque 4* Palenque sau similar.


02 decembrie Palenque - Campeche
Mese incluse: mic dejun, pranz

Mic dejun. Vom vizita situl arheologic Palenque, una dintre primele si cele mai importante asezari ale lumii mayase. Cunoscut in limba Itza ca Lakamha (Apa Mare sau Ape Mari), orasul-stat mayas din sudul Mexicului a pierit in secolul al VIII-lea. Dupa declinul sau, a fost acoperit de jungla timp de mai multe secole, pana in 1787,  cand a fost redescoperit de o echipa de exploratori spanioli.  Desi este un sit de dimensiuni medii, contine unele dintre cele mai bune arhitecturi, sculpturi si basorelief-uri pe care le-au produs mayasii. Cel mai faimos conducator din Palenque a fost Kinich Janaab Pakal, sau Pakal cel Mare, al carui mormant a fost gasit si excavat in Templul Inscriptiilor, impreuna cu fascinanta sa piatra funerara sculptata. Ruinele sunt impresionante, cu temple de piatra conservate uimitor, palate si alte cladiri publice. Vom admira Palatul - cel mai mare complex din cadrul ruinelor, despre care se crede ca a servit drept centru ceremonial si administrativ. Se spune ca, atunci cand este privit din turnului Marelui Palat la solstitiul de iarna, soarele apune direct in spatele Templului Inscriptiilor, parand sa intre in lumea subterana prin mormantul lui Pacal; Templul Soarelui - o structura minunata dedicata Zeului Soare, G3, sculptata cu detalii incredibile si inscriptii hieroglifice, Templul Crucii construit in semn de omagiu adus Zeului G1, principalul membru al zeilor patroni ai Palenque, Triada Palenque, denumit si Hun Yeh Winkil (creatura cu un singur dinte). Dupa ce vom servi pranzul la un restaurant local, ne vom indrepta catre frumosul oras fortificat Campeche, unde, odata ajunsi, il vom putea admira dintr-un frumos tur panoramic.  Cazare Hotel Gamma Campeche Malecon 4* Campeche sau similar. 
03 decembrie Campeche - Uxmal - Merida
Mese incluse: mic dejun, pranz
Mic dejun. Plecare spre Uxmal, a carui denumire vine de la Oxmal, care in Maya inseamna  construit de trei ori sau ceea ce urmeaza sa vina. Inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, situl arheologic contine numeroase grupuri arhitecturale care includ piramide, palate si un teren pentru jocul cu mingea. De cum vom intra vom vedea cea mai impresionanta structura si cea mai inalta din complex: Piramida Magicianului , care, conform legendei antice, a fost construita de Itzamna intr-o singura noapte. Apoi vom putea admira Patrulaterul Calugaritelor, care, evident, nu are nicio legatura cu calugaritele, insa a fost numita asa de spanioli deoarece le amintea de o manastire de calugarite europeana. A fost probabil folosita ca scoala pentru formarea vindecatorilor, astrologilor, samanilor si preotilor. Mergand catre sud vom putea vedea Curtea pentru jocurile cu mingea, apoi vom vedea cea mai impresionanta si una dintre cele mai frumoase cladiri din Uxmal: Palatul Guvernatorilor, un exemplu excelent de mozaic de piatra creat probabil de sute de zidari si sculptori. Cladirea prezinta doua arcade inalte, printre cele mai inalte din lumea mayasa, ale caror pasaje impart cladirea in trei sectiuni. Acesta ocupa cinci hectare si contine multe sculpturi frumoase ale zeului ploii Chaac, serpi si simboluri astrologice. Dupa servirea pranzului, ne vom indrepta catre Merida, Orasul Alb, unde ne vom bucura de un tur panoramic, in cadrul caruia vom putea admira Bulevardul Montejo, monumentul patriei, Piata Principala, Catedrala si Palatele Guvernamentale. Cazare Hotel El Conquistador 4* Merida sau similar. 


04 decembrie Chichen Itza - Cenota Ik-Kil - Cancun
Mese incluse: mic dejun, pranz, cina in regim All Inclusive

Mic dejun. Vom pleca catre Chichen Itza, cel mai important si minunat sit mayas din Mexic inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO si una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Moderne. Cea mai recunoscuta structura de aici este Templul lui Kukulkan, cunoscut si sub numele de El Castillo. Aceasta piramida glorioasa demonstreaza acuratetea si importanta astronomiei mayase - si influenta puternica a toltecilor, care au invadat orasul in jurul anului 1000 si au precipitat o fuziune a celor doua traditii culturale. Templul are 365 de trepte - cate una pentru fiecare zi a anului. Abilitatile astronomice ale mayasilor erau atat de avansate incat puteau chiar prezice eclipsele solare, iar o structura impresionanta si sofisticata este cea a Observatorului. Vom putea admira Marele Ballgame Court, care desi are 545 de metri lungime si 225 metri latime, este construit in asa fel incat chiar si o soapta spusa intr-unul dintre capetele sale, se poate auzi in celalat capat al sau. De asemenea, vom mai vedea Tzompantli, denumit si Platforma Craniilor, datorita craniilor sculptate pe laturile sale. Platforma Vulturilor si Jaguarilor este o platforma mica cu patru scari, denumita asa datorita sculpturilor de la baza sa: jaguari si vulturi care devoreaza inimi umane; se spune ca  simbolizeaza razboinicii care captureaza victimele pentru a-l hrani pe Zeul Soarelui. Piata celor 1000 de Coloane - despre care se crede ca a fost o mare sala de ceremonii; desi are dor 200 de coloane in total, si-a primit denumirea datorita maretiei pe care o inspira. Cenota Sacra - este un put deschis format natural. Dovezile arheologice arata faptul ca Mayasii prehispanici au folosit-o pentru ofrande ceremoniale, aruncand in ea multe obiecte pretioase. Mai tarziu, au introdus practica sacrificiilor umane. Victimele erau razboinici, copii si fecioare aruncate pe fundul cenotei. Pana in prezent, peste 200 de oseminte, bijuterii, ceramica si piese de aur au fost gasite in ea, facand-o una dintre cenotele care a detinut cele mai multe tributuri si sacrificii. In cele din urma vom vizita Cenota Ik-Kil.  In limba mayasa, Ik Kil inseamna Locul Vanturilor si, de asemenea, a fost considerata sacra si folosita de mayasi pentru ofrande aduse Zeul Ploii, Chaac. Una dintre cele mai uluitoare minuni naturale din Mexic, cu apele sale cristaline, imprejurimile verzi luxuriante si istoria culturala bogata, cenota are diametrul de aproximativ 60 de metri, iar apa are o adancime uluitoare de 40 de metri. Veti putea vedea pesti inotand in apa limpede si, daca aveti noroc, poate veti vedea chiar si o broasca testoasa sau doua. Indiferent daca veti dori sa inotati in apele ei cristaline, sa aflati despre istoria mayasa sau pur si simplu sa va relaxati intr-un cadru natural uimitor, aceasta cenota ofera ceva pentru toata lumea. Dupa ce vom servi pranzul la restaurantul complexului, vom continua calatoria catre Cancun. Transfer la hotel. Cazare Hotel Krystal Altitude 4*superior Cancun sau similar.


05 - 06 decembrie Sejur All Inclusive Cancun
Mese incluse: All Inclusive

Mic dejun. CANCUN, cu superbele sale ape turcoaz, plajele cu nisip alb fin si recifele de corali vibrante, nu este de mirare ca este una dintre cele mai populare destinatii din Mexic. Cancun este genul de loc care are cate ceva pentru fiecare. Puteti face scufundari, snorkeling, parasailing, plimbari cu jet ski-ul sau, pur si simplu, va puteti bucura de plaja. Pentru un gust al culturii, puteti vizita Muzeul Maya din Cancun, care gazduieste sute de artefacte descoperite la unele dintre cele mai proeminente situri arheologice din peninsula Yucatan sau, daca doriti sa faceti putina terapie de shopping, de la mall-uri de lux si buticuri de designer pana la piete de vechituri, va asteapta sa le descoperiti. Cazare Hotel Krystal Altitude 4*superior Cancun sau similar.


07 decembrie Cancun - Amsterdam
Mese incluse: mic dejun

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pana la ora eliberarii camerelor (camerele se vor elibera la ora 12:00 si bagajele pot fi depozitate la receptie). Dupa servirea pranzului la hotel, transfer la Aeroportul din Cancun pentru imbarcare pe zborul companiei KLM KL 690 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 17:05.


08 decembrie Amsterdam - Bucuresti
Aterizare la Amsterdam la ora 08:30. Escala pana la ora 09:25, cand vom decola cu zborul KL1373 catre Bucuresti. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:10. 

* In majoritatea hotelurilor din Mexic camerele cu ocupare de 3 persoane, au 2 paturi matrimoniale
Nota valutara: In situatia in care dolarul american (USD) se apreciaza major fata de moneda in care au fost calculate tarifele (EUR), la un curs mai mic de 1EUR=1.04USD, tariful excursiei va fi recalculat, cu minim 21 de zile inainte de plecare, in conditiile stipulate de lege.


SERVICII INCLUSE :

Bilet de avion Bucuresti - Mexico City, via Amsterdam, compania KLM 
Bilet de avion Cancun - Bucuresti, via Amsterdam, compania KLM 
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
Transport cu autocar local conform programului
13 nopti de cazare cu mic dejun astfel:

3 nopti in Mexico City la Hotel Casa Blanca 4* sau similar
1 noapte in Verazcruz la Hotel Fiesta Inn Boca del Rio 3*superior sau similar
1 noapte in Villahermosa la Hotel Hampton Inn by Hilton Villahermosa 4* sau similar
2 nopti in San Cristobal de Las Casas la Hotel Mansion Del Valle 4* sau similar
1 noapte in Palenque la Hotel Mision Palenque 4* sau similar
1 noapte in Campeche la Hotel Gama Campeche Malecon 4* sau similar
1 noapte in Merida la Hotel El Conquistador 4* sau similar 
3 nopti in Cancun la Hotel Krystal Altitude Cancun 4*superior sau similar
Mese incluse: mic dejun, 5 pranzuri, 6 cine, 3 All Inclusive 
Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Mexico City (Muzeul National de Antropologie, Paseo de la Reforma, Centrul Istoric,  El Zocalo, Palatul National, Catedrala Metropolitana a Adormirii Maicii Domnului, Palacio del Belles Artes), Teotihuacan, Bazilica Santa Maria de Guadalupe, Puebla de Los Angeles (Catedrala, Capilla del Rosario, Piata Centrala a orasului El Zocalo, Centrul Istoric), Veracruz, Tlacotalpan, Villahermosa (Muzeul in aer liber La Venta), Canionul Sumidero, San Cristobal de Las Casas si Satele indigene San Juan Chamula si Zinacantan, Cascadele Aqua Azul, Palenque, Campeche, Uxmal, Merida, Chichen Itza, Cenota Ik-Kil
Bilete de intrare la: Muzeul National de Antropologie si Palacio del Belles Artes din Mexico City
Ghid local pe perioada zilelor de circuit
Insotitor de grupNU SUNT INCLUSE : 

Asigurarea storno si medicala (recomandata)
Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
Excursiile optionale
Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse


INFORMATII UTILE 

Documente de calatorie: 
Pasaport romanesc simplu sau simplu electronic, valabil minim 6 luni de la returul in tara, cu cel putin 1 pagina libera. Nu recomandam folosirea pasapoartelor temporare!


Cazarea si programul excursiei: 
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. 
Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort. 
Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.


Informatii referitoare la zborile incluse in pachet: 
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. 
Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). 
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 
vezi mai multe

Insotitor de grup vorbitor de limba romana; Transport Avion Bucuresti-Amsterdam-Mexico City KLM/AF Bucuresti - Mexico City; Taxe aeroport; Transport Avion Cancun-Amsterdam-Bucuresti KLM/AF Mexico City - Bucuresti

vezi mai multe

Sejururi cu avionul din Bucuresti catre CIRCUIT MEXIC a Cele 5 civilizatii si orasele Zeilor 2023, Ciudad de Mexico, Mexic

Verifica tarife si disponibilitate